Dags att förbereda bilen för vintern!

Hösten är här och det är dags att kontrollera vinterdäcken och boka tid hos verkstaden. Man vet aldrig när vädret slår om och plötsligt står man där, utan möjlighet att säkert ge sig ut på vägarna.
Däcktillverkaren Goodyear har i en ny undersökning frågat 1 000 svenskar om deras vanor när det kommer till vinterdäck. Resultatet visar att nära hälften av svenskarna någon gång har missat att byta till vinterdäck innan första halkan. Den vanligaste anledningen till det uppges vara att det inte känts nödvändigt att byta tidigare. Att man inte haft tid att själv byta däck samt att man inte hunnit boka tid hos verkstaden är också vanliga orsaker till att man missat däckbytet.
Läs mer om undersökningen och hur du bäst förbereder dig på vintersäsongen hos Däckavisen här!