”Friheten att ta sig överallt och närsomhelst”

Inför Bilens Dag har vi talat med människor runt om i Sverige om vad bilen betyder för dem, och hur de ska fira sin vän i garaget den 28 oktober. Idag med Marie Johansson som är ridlärare och bor i Simrishamn.

Vad betyder bilen för dig?

Den betyder hur mycket som helst! Friheten att ta sig överallt och närsomhelst. Och den bilen jag har nu är min första alldeles egna bil så det känns väldigt speciellt. Vuxet liksom. Men du skulle fråga min man hur jag behandlar min bil hade han svarat ”att jag misshandlar den. Att jag inte tar hand om den, inte byter olja och sånt”

Hur hade ditt liv sett ut utan bil?

Jag hade haft det svårt att ta mig till mitt arbete som jag älskar. Och jag hade inte kunnat åka och hälsa på min dotter och mina föräldrar när jag vill då de bor väldigt långt bort. Jag jobbar med hästar, och eftersom hästen genom historien spelat sina kort rätt och gjort så att den nu behöver skjuts av människan så är bilen ovärderlig.

Hur ska du fira bilens dag den 28 oktober?

Hade faktiskt ingen aning om att bilen hade sin alldeles egna dag! Jag får väl fira genom att ta en liten roadtrip.