”Livet med bil och körkort har förändrat mina förutsättningar”

Inför Bilens Dag har vi talat med människor runt om i Sverige om vad bilen betyder för dem, och hur de ska fira sin vän i garaget den 28 oktober. Idag med Nina Bark, som är snart färdig rörmokare och bor i Malmö.

Vad betyder bilen för dig?

Den betyder väldigt mycket för mig som ensamstående förälder. Har haft körkort i 5 år den 8 mars 2023 och livet med bil och körkort har förändrat mina förutsättningar väldigt mycket. Jag känner mig fri, maximerad och trygg med bil. Jag kan hämta och lämna mina barn på aktiviteter, göra utflykter, vara både spontan och planerad.

Hur hade ditt liv sett ut utan bil?

Det vet jag hur det var. När barnen var små kunde jag till exempel sällan veckohandla. Fick bära och släpa allt på cykel, buss. Ofta handlade jag sent på kvällarna efter att jag nattat barnen. Det var tuffa småbarnsår. Jag vet att jag tänkte att om det händer mig något nu så är barnen hemma i lägenheten själva.

Hur ska du fira bilens dag den 28 oktober?

 Den firar jag på i Höör på Backagården. Ska vara med och anordna en utbildning där och kommer att skjutsa andra dit och därifrån i min bil.