Hur ska du fira Bilens Dag, Annie Seel?

Inför Bilens Dag har vi intervjuat människor runt om i landet om vad bilen betyder för dem, och hur de ska fira den 28 oktober. Idag har vi pratat med Annie Seel – legendarisk motorcykel- och rallyförare.

Vad betyder bilen för dig?

Allt. Jag lever med bilar och motorsport. Jag använder ju bilen både i mitt jobb och i min sport. Så bilen möjliggör hela mitt liv. Jag är uppväxt med en pappa som meckade bilar hemma i garaget och tog med mig att titta på när Björn Waldegård och Stig Blomqvist tävlade. Där såddes fröet till min egen motorsportkarriär.

Hur hade ditt liv sett ut utan bil?

Då hade jag inte kommit nånstans, haha. Mitt liv är ju omöjligt utan bil, jag kan inte föreställa mig hur jag skulle hinna göra allt, och vara överallt om jag inte hade bil.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28e oktober?

Jag ska åka rally såklart – Sachsen Rallye i Tyskland.