Röster om Bilen – Niklas

Inför Bilens Dag har vi intervjuat människor runt om i landet som använder bilen i yrket eller privat, om vad de tycker om bilen och bilens betydelse.

Idag berättar Niklas Kristoffersson, Affärschef Motormännen och bosatt i Örby söder om Stockholm, vad bilen betyder för honom.

 

niklas kristoffersson

 

Vad betyder bilen för dig?

För mig och min familj är bilarna helt nödvändiga för att få ihop vardagspusslet. Med små barn och halvstora avstånd behövs bilen för att även få kvalitetstid med familjen. Med släkt i Uppland och i Skåne skulle besöken dessutom bli allt mer sällan!

Vad tror du bilen betyder för din region?

Stockholmsregionen behöver bilen. Det är en falsk bild som målas upp att en mångmiljonregion ska klara sig med hjälp av kollektivtrafiken allena. Vi behöver en utveckling där kollektivtrafik och bilen kompletterar varandra och att politiker såväl som samhällsplanerare förstår det.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28 oktober?

Jag tror att Bilens dag är viktig för att uppmärksamma bilens roll i våra liv. Jag kommer helt enkelt att läsa om det som skrivs. Kanske får min Saab en extra tvätt också.

 

Bilen i Stockholms län

I Stockholms län finns 863 946 personbilar registrerade. Det är 21992 fler än förra året, och det innebär att det finns 393 personbilar per 1000 invånare i länet.