Pressmeddelande 26 oktober: Hur ska du fira Bilens dag?

Den 28 oktober är den officiella dagen för bilen och den fria rörligheten. Det är en dag då vi hyllar bilen eftersom den gör livet friare, enklare och rikare. Både personbilen och lastbilen är nödvändiga för att vi ska kunna ha ett fungerande samhälle. Personbilen gör det möjligt att kunna ta sig till jobbet och sköta sin vardag vart än vi väljer att bo och lastbilen gör så att vi har tillgång till de produkter vi behöver. Mobilitet är en viktig grund för välstånd och demokrati och i detta spelar bilen en viktig roll.

– Med tanke på att det varje dag bilpendlar 2,7 miljoner personer till jobbet eller skolan, 2 miljoner kör bil till sina fritidsaktiviteter och 1, 4 miljoner gör serviceärenden med bil, så är det självklart att just bilen – vår främsta ”hushållsmaskin” – ska ha en speciell dag då den firas ordentligt, säger Charlie Magnusson, informationschef på Motorbranschens Riksförbund, MRF.

Bilens dag uppmärksammas på många sätt runt om i landet på söndag. Många bilhandlare håller öppet hus och har olika aktiviteter för besökarna just denna dag; allt från bilkorteger och tipsrundor till presentutdelningar och olika festligheter.

– Bilen är visserligen värd att hyllas alla dagar, men jag hoppas att många passar på att göra något extra trevligt med sin bil just på denna dag. Kanske en riktigt fin tvätt eller en härlig bilutflykt? Så frågan är, hur tänker just du fira Bilens Dag? avslutar Charlie Magnusson.

 

./.
Läs mer på www.bilensdag.se eller på Bilens Dags egen Facebooksida.
Kontakta gärna Charlie Magnusson, 08-7016316, för mer information.