Bilen ger mig den frihet jag vill ha!

I övermorgon är det äntligen Bilens dag och nu får vi tillfälle att veta lite om Gunilla Brunnströms relation till bilen. 

Gunilla Brunnström, 52 år.
Auktoriserad redovisningskonsult, Gävle.

 

Varför behöver du bil, Gunilla?

– Jag tycker om att köra bil, och behöver den i jobbet framför allt som ligger 2,2 mil bort. Jag måste kunna ta mig ut till kunder ganska ofta. Tar också hem jobb lite då och då, och då är egen bil enklare än att släpa en massa material till och från bussen.

För Gunilla är den flexibilitet som bilen ger henne viktig.

– Bilen ger mig den frihet jag vill ha. Jag tycker att det är bekvämt och bra – och så slipper jag passa buss- och tågtider. Det blir att jag kör cirka 2500-3000 mil per år.

 

Vad kör du för bil? Och vilken är din absoluta drömbil?

– Jag har en Mercedes Benz C180 2004 års modell, som också är min drömbil. Får man önska skulle jag nog vilja ha en nyare årsmodell.

 

Till sist, hur tänker du fira Bilens Dag?

– Jag firar nog med en biltur, samt att jag möjligen får vinterdäcken ditsatta.

 

Visste du att:

  • 56 procent av oss som bor i Sverige använder bilen till längre resor varje år, som t ex semesterresor. 19 procent gör flera långa resor.
  • De som allra mest upplever att det saknas fullgoda alternativ till bilen är personer mellan 35-24 år, företagare och de som bor i Norrland.
  • Vi reser sammanlagt 255 miljoner kilometer med bil – varje dag.
  • Under 2011 så transporterade svenska lastbilar 331 miljoner ton gods inom och utom Sverige. Cirka 100 000 lastbilstransporter sker varje dag, varav 99 % är inrikestransporter.