Intervju: Hur ska du fira Bilens Dag, Lars Beckman?

Inför Bilens Dag har vi intervjuat människor runt om i landet om vad bilen betyder för dem, och hur de ska fira den 28 oktober. Först ut är Lars Beckman från Gävle, som är riksdagsledamot för Moderaterna och aktiv i Riksdagens Bilnätverk.

Vad betyder bilen för dig?

Bilen är ett nödvändigt, roligt och engagerande färdsätt. Varken hushåll eller företag skulle kunna klara sig utan bilen i Sverige.

Hur hade ditt liv sett ut utan bil?

Utan bilen hade jag inte kunnat arbeta som resande säljare där jag körde ca 5000 mil per år vilket är vardagen för många resande i Sverige. Utan bilen hade vår familj som har två personer i familjen som använder rullstol och andra hjälpmedel inte kunnat vara så mobila som vi är tack vare vår minibuss. Så är vardagen för många med speciella behov i Sverige.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28e oktober?

Genom att arrangera ett lunchseminarium i riksdagen tillsammans med kollegorna i Riksdagens bilnätverk där vi uppmärksammar bilens dag för riksdagsledamöterna.