Pressmeddelande: Fyra veckor till Bilens Dag!

Om fyra veckor, den 28 oktober, är det äntligen dags för Bilens Dag.

Bilen är en våra viktigaste hushållsmaskiner, och en förutsättning för att vardagen – och samhället – ska fungera.

Det är bilen som varje dag tar 2,7 miljoner svenskar till arbetet och skolan, och det är bilen som gör att vi kan bo var vi vill. Hälften av svenskarna, 49 procent, skulle ha svårt eller mycket svårt att bo kvar i sin nuvarande bostad utan bil. Och 65 procent menar att deras levnadsstandard skulle försämras om hushållet skulle sakna tillgång till bil, oavsett bostadsort.

– Det är bilen som tar oss till jobbet, skolan, träningen och affären – oavsett var vi bor och när vi behöver åka, säger Charlie Magnusson, informationschef på Motorbranschens Riksförbund, MRF.

En stor majoritet av svenskarna, 64 procent, anser sig vara helt eller delvis beroende av bilen för att få vardagen att fungera. Mest beroende av bilen är boende i Norrland, boende utanför storstäderna och barnfamiljer.

– Bilen får helt enkelt livet att gå ihop, speciellt utanför storstäderna. Ska hela Sverige leva så är bilen en förutsättning, och kommer så fortsätta vara. Därför tycker vi att bilen, och den fria mobiliteten, är värd att fira lite extra den 28 oktober, säger Charlie Magnusson.

Bilens dag instiftades för nio år sedan för att uppmärksamma bilens betydelse för människan och samhället. Dagen uppmärksammas hos bilhandlare och motorentusiaster runt om i landet, och i svenska hem och garage – kanske med en biltur i höstsolen.

För mer information kontakta Charlie Magnusson på 08-701 63 16 eller läs mer på bilensdag.se