Pressmeddelande: Hipp hurra för bilen idag!

Idag, den 28 oktober, är det Bilens Dag. Den firas för att uppmärksamma vad bilen betyder för Sverige och svenskarna.

En majoritet av svenskarna, 64 procent, anser sig vara helt eller delvis beroende av bilen för att få vardagen att gå ihop.

– Bilen är en vardagshjäte. Det är bilen som får livet att fungera, som gör att vi kan bo och arbeta var vi vill och ändå få tid över, säger Charlie Magnusson, informationschef på Motorbranschens Riksförbund, MRF.

Bilen gör att vi kan bo var vi vill – hälften av svenskarna, 49 procent, skulle ha svårt att bo kvar i sina hem utan bil.

Det är bilen som tar 2,7 miljoner av oss till jobbet varje morgon, och utan bil skulle 53 procent få ganska eller mycket svårare att ta sig till eller sköta sitt arbete.

Två av tre, 63 procent, skulle få svårare att göra inköp om de inte hade tillgång till bil och för 69 procent skulle familjens fritidsaktiviteter försvåras ganska eller väldigt mycket utan bil.

– Bilen tar oss var vi vill, när vi vill. Det är en förutsättning för att Sverige – hela Sverige – ska kunna leva och blomstra. Därför tycker vi bilen och den fria mobiliteten är värd att fira idag, säger Charlie Magnusson.

Om Bilens Dag: 

Bilens dag instiftades för åtta år sedan av bland annat Motorbranschens Riksförbund, MRF för att uppmärksamma bilens betydelse för människan och samhället. Dagen uppmärksammas hos bilhandlare och motorentusiaster runt om i landet, och i svenska hem och garage – kanske med en biltur i höstsolen.

För mer information kontakta Charlie Magnusson på 08-701 63 16 eller läs mer på bilensdag.se