Pressmeddelande: Fyra veckor till Bilens Dag!

Om fyra veckor, den 28 oktober, är det äntligen dags för Bilens Dag.

Bilen är en våra viktigaste hushållsmaskiner, och en förutsättning för att de flesta av oss ska få vardagen att fungera.

– Det är bilen som tar oss till jobbet, skolan, träningen och affären, säger Charlie Magnusson, informationschef på Motorbranschens Riksförbund, MRF. Den skapar möjligheter, både professionellt och privat.

En stor majoritet av svenskarna, 64 procent, anser sig vara helt eller delvis beroende av bilen för att få vardagen att fungera. Mest beroende av bilen är boende i Norrland, boende utanför storstäderna och barnfamiljer.

– Bilen får helt enkelt livet att gå ihop, speciellt utanför storstäderna. Ska hela Sverige leva så är bilen en förutsättning, och kommer så fortsätta vara, säger Charlie Magnusson.

Det är bilen som varje dag tar 2,7 miljoner svenskar till arbetet och skolan, och det är bilen som gör att vi kan bo var vi vill, utan att behöva förlita oss på busslinjer eller järnvägar. Hälften av svenskarna, 49 procent, skulle ha svårt eller mycket svårt att bo kvar i sin nuvarande bostad utan bil. Och 65 procent menar att deras levnadsstandard skulle försämras om hushållet skulle sakna tillgång till bil, oavsett bostadsort.

– Därför tycker vi att bilen, och den fria mobiliteten, är värd att fira lite extra den 28 oktober, säger Charlie Magnusson.

För mer information kontakta Charlie Magnusson på 08-701 63 16 eller läs mer på bilensdag.se

Om Bilens dag

Bilens dag instiftades för åtta år sedan för att uppmärksamma bilens betydelse för människan och samhället. Dagen uppmärksammas hos bilhandlare och motorentusiaster runt om i landet, och i svenska hem och garage – kanske med en biltur i höstsolen.