Pressmeddelande: En månad till Bilens Dag!

Om en månad, den 28 oktober, är det åter igen dags för Bilens Dag. Bilen är en av våra mest älskade hushållsmaskiner, och en förutsättning för att få livet att gå ihop för många. Det dessutom en riktig frihetsmaskin, som inte bara tar oss till skola och jobb utan på fantastiska äventyr land och rike runt – precis var och när vi vill.

– Det är bilen som tar oss till jobbet, skolan, träningen och affären, säger Charlie Magnusson, informationschef på Motorbranschens Riksförbund, MRF. Den skapar möjligheter både professionellt och privat. Bilen får helt enkelt livet att gå ihop. Därför tycker vi att bilen förtjänar en egen dag, och vill uppmärksamma den roll bilen spelar – och kommer fortsätta spela – i Sverige.

Det är bilen som varje dag tar 2,7 miljoner svenskar till arbetet och skolan, och det är bilen som gör att vi kan bo var vi vill, utan att behöva förlita oss på busslinjer eller järnvägar.

En stor majoritet av svenskarna, 64 procent, anser sig vara helt eller delvis beroende av bilen för att få vardagen att fungera. 65 procent menar att deras levnadsstandard skulle försämras om hushållet skulle sakna tillgång till bil, oavsett bostadsort.

Mest beroende av bilen är boende i Norrland, boende utanför storstäderna och barnfamiljer. Men även i städerna är bilen fortsatt mycket populär.

– Det kanske inte är alla som tänker på det, men i staden är man beroende av bud- och servicebilar för att allt ska flyta. Och för barnfamiljer är vardagen svår att få ihop utan bil även i storstaden, med storhandling, fotbollsträning och ridskolor. Bilen är flexibel och praktisk, och ger oss friheten att leva det liv vi vill, var vi vill, fortsätter Charlie Magnusson.

Bilens Dag instiftades för sju år sedan av bland annat Motorbranschens Riksförbund, MRF och BIL Sweden för att uppmärksamma bilens betydelse för människan och samhället. Dagen uppmärksammas hos bilhandlare och motorentusiaster runt om i landet, och i svenska hem och garage – kanske med en biltur i höstsolen.

För mer information kontakta Charlie Magnusson på 08-701 63 16 eller läs mer på bilensdag.se