Hur ska du fira Bilens Dag, Lina Skandevall?

Inför Bilens Dag har vi intervjuat människor runt om i landet om vad bilen betyder för dem, och hur de ska fira den 28 oktober. Idag har vi talat med Lina Skandevall som bor i Norrköping och Stockholm. Lina är företagare, opinionsbildare, globetrotter och evig Norrköpingsambassadör

Vad betyder bilen för dig?

Bilen betyder frihet! Jag har boenden över halva Sverige och pendlar minst en gång i veckan mellan Stockholm och Norrköping. Ibland ner till släkten i Småland och ofta upp till vår stuga i Ramundberget. Jag älskar att vara spontan och vetskapen om att bara kunna packa bilen och bara dra är en ljuvlig känsla.

Hur hade ditt liv sett ut utan din bil?

Katastrofalt! Jag har både en Tesla och en campervan – ett helt perfekt bilgarage, enligt mig. Med en campervan – som ju är klassad som bil – kan jag enkelt ta mig ut i världen, eller jobba någon vecka från Gotland. Som den resgalning och digitala nomad jag är passar det mig perfekt. Jag har med mig allt jag behöver inklusive cykel, tält, vandringskängor och finklänning om jag får feeling. Som sagt – frihet!

Hur ska du fira bilens dag?

Jag kommer definitivt att åka bil på något sätt. Kanske gör jag vår campervan redo för vintervila och putsar lite extra på den. Fast vi kommer nog åka iväg med den fler gånger innan Kung Bore tar över helt. Jag är som sagt väldigt spontan – och friheten på fyra hjul hjälper mig att vara det.