Bilens Dag-Intervju: Ivan Radulovic

Inför Bilens Dag har vi intervjuat människor runt om i Sverige om vad bilen betyder för dem och hur de ska fira Bilens Dag den 28 oktober. Idag pratar vi med Ivan Radulovic som Kvalitetschef på Volvo Construction Equipment i Eskilstuna.

Vad betyder bilen för dig?

Bilen betyder allt för mig. Den fyller både en viktig funktion i vardagen och även som ett fritidsintresse. Har haft ett stort intresse för bilar sen barnsben. Bilen ger också en känsla av frihet, något av det viktigaste för en människa.

Hade ditt liv sett ut om bilen inte fanns?

Min vardag skulle inte fungera utan bil. Jag arbetspendlar varje dag och har elva mil till jobbet enkel väg. Att köra själv sparar mig tre timmar. Det går inte att ersätta bilens flexibilitet med något annat sätt att resa. Jobbet är också oförutsägbart, vilket gör det svårt att planera med kollektiva färdmedel.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28:e oktober?

Blir nog kanske en extra tur i bilen tillsammans med min sambo.