Politiker om Bilens Dag: Jimmy Ståhl

Inför Bilens Dag har vi talat med folkvalda runt om i landet och frågat dem vad de tycker om bilen, den fria mobiliteten, och förstås hur de ska fira Bilen Dag! Idag är det Jimmy Ståhl, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, som svarar.

Vad betyder bilen för dig?

Bilen är en frihetsmaskin. Med hjälp av bilen kan jag lätt åka vart jag vill när jag vill. Jag äger en husbil och har fått se mycket av vårt vackra land genom att nyttja den.

Vad  tror  du  bilen  betyder  för  svenska  folket?

Då Sverige är relativt stort, avlångt och glesbefolkat är bilen en förutsättning för de flesta för att få vardagspusslet att fungera.  Jag tror att bilen är och kommer vara mycket viktig fram tills det finns lösningar som motsvarar dagens behov av mobilitet för familjer.

Vad  gör  ditt  parti  för  att  säkerställa  alla  svenskars   mobilitet?

Sverigedemokraterna vet att ska ett samhälle fungera måste man nyttja alla trafikslag, det går inte att ta bort ett trafikslag och tro att allt fungerar som innan. Vi är nyfikna på framtiden och vet att teknik och forskning kommer att förändra mobiliteten framöver. Vi människor kommer alltid att resa eller bara ta sig till och från arbete.  Det viktiga är att det finns möjligheter att kunna välja det alternativ som passar bäst för att förflytta sig oavsett om det är med flyg, tåg, bil eller sjöfart.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28 oktober?

Bilens dag visste jag inte fanns, den infaller samma dag som vintertiden börjar i år. Det får bli ett par mil i passagerarsätet med min övningskörande son i förarsätet.