Ola om bilen

Inför Bilens Dag har vi intervjuat politiker, företagare och privatpersoner runt om i landet om deras syn på bilen – på landet, i stan och på jobbet. Idag pratar vi med Ola Mårtensson som är lärare och bor utanför Alvesta.

Vad betyder bilen för dig?

Frihet, kort och gott.

Vad betyder bilen för livet på landsbygden?

Då jag bor på den småländska landsbygden är bilen enda möjligheten att ta mig till jobbet, till affären, till gymmet och till vänner. Där jag bor är varken tunnelbana eller annan kollektivtrafik något alternativ. Så tror jag de flesta som bor på landet eller i glesbygden har det.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28 oktober?

Det blir nog en tur till till något lantkafé i trakten. Och så kommer jag att uppmärksamma dagen på jobbet. Många av mina elever drömmer om att köra eller kör redan a-traktor, så eftersom 28:e är en lördag kommer jag att uppmärksamma dagen i skolan redan på fredagen.