Marcus om bilen

Inför Bilens Dag har vi intervjuat politiker, företagare och privatpersoner runt om i landet om deras syn på bilen – på landet, i stan och på jobbet. Idag pratar vi med Marcus Väärand som är butikschef inom VA och bor i Åkarp.

Vad betyder bilen för dig?

Bilen betyder en möjlighet att vinna tid på morgon/kväll med familjen. Att göra det enklare för familjen med diverse transporter som måste till när man exempelvis handlar mat.

Vad betyder bilen för livet i stan?

Som företagare betyder det att jag kan ta mig ut på kundbesök dit bussarna inte går.  Att transportera gods som skall monteras och sedan de gamla sakerna som skall kastas/återvinnas. Att inte slita så mycket på gubbarna som jobbar. Cykel/lokaltrafik/gå är helt enkelt inte ett realistiskt alternativ för de flesta företagen

Hur ska du fira Bilens Dag den 28 oktober?

Jag skall fira genom att köra ut till Skrylle på förmiddagen med barnen om vädret tillåter och på eftermiddagen mitt ena barn till simskolan