Kenneth om bilen

Inför Bilens Dag har vi intervjuat politiker, företagare och privatpersoner runt om i landet om deras syn på bilen – på landet, i stan och på jobbet. Idag pratar vi med Kenneth Krantz som är företagare och bor på Särö.

Vad betyder bilen för dig?

Där vi bor är kollektivtrafiken tämligen begränsad. För att få vardagen att fungera med de olika uppdrag vi har är bilarna oumbärliga.
Att åka husbil är en ny dimension i tillvaron och är den ultimata formen av bilsemester och ger en otrolig frihetskänsla!

Vad betyder bilen för jobben? 

Det är väl få produkter som genererat så många jobb i Sverige som bilen! Förutom naturligtvis i Göteborg, där jag varit verksam många år,så ser jag det ju också i Gnosjöregionen bland alla underleverantörer.

Men lika viktigt är nog ändå möjligheten för människor att kunna jobba över betydligt större områden än bara bostadsort. I mina tidigare jobb har bilen och mobilen varit de viktigaste arbetsredskap!

Hur ska du fira Bilens Dag?

Det finns väl en dag för snart sagt allting numera men Gustav Adolfs dagen och Bilens dag får jag uppmärksamma med en bakelse och tur i husbilen!