Eva om bilen

 

Inför Bilens Dag har vi intervjuat politiker, företagare och privatpersoner runt om i landet om deras syn på bilen – på landet, i stan och på jobbet. Idag pratar vi med Eva Frisk som är hunduppfödare och bor i Helsingborg.

Vad betyder bilen för dig?

– Eftersom jag har hundar så är bilen ett måste för att kunna komma ut och rasta dem i skog och mark. På köpet får jag också motion och härliga naturupplevelser!

Vad betyder bilen för livet i stan?

– När något händer hundarna är det en trygghet att veta att jag kan snabbt ta mig till veterinär med bilen om det skulle hända hundarna något. Jag tävlar också med dem och såväl träning som tävling är generellt utanför tätorter där det inte finns några allmänna kommunikationer.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28 oktober?

– Då ska jag på födelsedagskalas hos min dotter som bor på landet. Vi tar en extra bit tårta och firar att vi kan åka och uppvakta henne och att det bara tar 30 minuter med bilen mot ca 3 timmar om vi skulle ta bussen.