David om bilen

Möt David. Utan bilen hade hans vardag varit mycket annorlunda – och sämre.

Inför Bilens Dag har vi intervjuat politiker, företagare och privatpersoner runt om i landet om deras syn på bilen – på landet, i stan och på jobbet. Här träffar vi David Stenergard, projektledare från Åhus.

Vad betyder bilen för dig?

– Bilen för mig är frihet. Att kunna röra sig när man vill med dem man vill och dit man vill. Inget annat transportmedel klarar det. Här är bilen överlägsen.

Vad betyder bilen för jobben?

– Jag bor i Åhus och pendlar styvt tio mil enkel resa till Malmö, jag lämnar och hämtar barn på skola och dagis i princip varje dag då min fru veckopendlar till Stockholm. Jag hade ALDRIG kunna göra detta utan bil.

Hur ska du fira Bilens Dag?

– Inget särskilt. Varje dag är bilens dag för mig. Utan den hade mitt liv varit ett helt annat. Men för sakens skull får jag väl ge den en ordentlig uppfräschning.