Röster om Bilen – Victoria

Inför Bilens Dag har vi intervjuat människor runt om i landet som använder bilen i yrket eller privat, om vad de tycker om bilen och bilens betydelse.

Idag berättar Victoria Elmgren, bosatt i Stockholm och Bryssel, om vad bilen betyder för henne.

 

Victoria 1

 

Vad betyder bilen för dig?

När jag tog körkort infann sig en enorm känsla av frihet. Så många gränser blev med en gång nedrivna och världen öppnade sig när jag kunde jobba och bo precis var jag ville. För mig är bilen dessutom en kompis och en kul hobby. Jag gillar historiska bilar och drömmer om att köra ett rally över alperna i min 60 år gamla aluminiumbil.

Vad tror du bilen betyder för din region?

Jag kommer från Stockholm men tvärtemot vad de flesta tror betyder bilen mycket även i Stockholmsregionen. Hur gärna vi än vill föreställa oss det så är Stockholm ingen storstad. Innanför tullarna går det ofta bra att röra sig utan bil men utanför tullarna är det desto svårare. Bilar ger tillväxt och frihet och den som hävdar att Stockholmare inte har ett behov av bil är helt verklighetsfrånvänd!

Hur ska du fira Bilens Dag den 28 oktober?

Den 28 oktober kommer jag att inom ramen för mitt arbete följa med när Europaparlamentet flyttar till Strasbourg i Frankrike. Precis som alltid kommer jag att ha bilen och rörelsefrihet i bakhuvudet samt min KAK-pin på kavajslaget. Utan bilen stannar Europa!

 

Victoria 2

 

Bilen i Stockholms län

I Stockholms län finns 863 946 personbilar registrerade. Det är 21992 fler än förra året, och det innebär att det finns 393 personbilar per 1000 invånare i länet.