Röster om Bilen – Rolf och Spencer

Inför Bilens Dag har vi intervjuat människor runt om i landet som använder bilen i yrket eller privat, om vad de tycker om bilen och bilens betydelse.

Idag berättar Rolf Sundwall, säljare med Sydsverige som försäljningsdistrikt, och Spencer, sällskapshund, vad bilen betyder för dem.

 

20151001_122630 (2)

 

Vad betyder bilen för dig?

Utan bilen skulle jag inte kunna sköta mitt arbete. Det är med bil jag tar mig till kunderna – som är utspridda över ett stort distrikt och ofta har lokaler en bit ifrån bussar och järnväg – och det är tack vare bilen jag få med mig de städmaskiner jag säljer. Dessutom gör bilen att jag kan ha med mig Spencer, och få lite sällskap under många och långa resor.

Vad tror du bilen betyder för din yrke?

Som säljare måste man kunna ta sig runt blad många kunder på kort tid, man måste få med sig utrustning och material, kunna leverera utrustning och göra återbesök med kort varsel för att följa upp och hjälpa till när maskinerna ska användas. Det hade helt enkelt inte gått utan bil.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28 oktober?

Jag ska arbeta – i bilen så klart – och kanske fira lite extra med en god öl på kvällen. Och Spencer ska få ett extra ben.

 

Näst bästa året för lätta lastbilar

2015 ser ut att bli det näst bästa året för lätta lastbilar någonsin – antalet nyregistrerade lätta lastbilar under året beräknas bli 45 000. Förra året var siffran 41 933.