Gotland – det bilvänligaste länet?

30 september, 2014

får_sweden-gotland

Gotland har länge varit det biltätaste länet i Sverige. Mer än hälften av Gotlänningarna en bil, 583 personbilar registrerade per tusen invånare innebär att det rullar över 33 000 bilar på öns 3 182,7 kvadratkilometer – mer än tio bilar per km2. Gotland är också det län där nybilsregistreringen ökar mest, hela 59 procent har den gått upp sedan januari i år.

Och nu är Gotlänningarna också de miljövänligaste bilisterna i Sverige, med den högsta miljöbilsandelen i landet. Var fjärde ny bil som registreras på Gotland är en miljöbil, enligt branschorganisationen BIL Swedens augustistatistik.

Gotlänningarna gillar helt enkelt bilen – och miljön. 

 

 

Kategorier: BILENS DAG

Kommentarfeed

Inga kommentarer (än)

You must be logged in to post a comment.