Bilen är nyckeln till att lösa mitt livspussel!

Imorgon är det Bilens dag och sist ut i vår intervjuserie är Alexander Wallin. 

Alexander Wallin, 26 år, bor i Lund.
Studerar på Lunds Tekniska Högskola.

 

Alexander, varför behöver du bil?

– Det finns många tillfällen då jag föredrar att köra bil över buss, tåg eller cykel, men utöver tids- och bekvämlighetsfrågan så ser jag bilen som nyckeln som löser mitt livspussel vid de tillfällen då ingenting annat är möjligt.

Alexander är student och scoutledare och har därför väldigt blandade behov av att kunna ta sig till olika ställen. Han kör runt 300-500 mil per år, fast då har han inte räknat med eventuella bilsemesterar.

– Det kan gå flera veckor där jag glatt cyklar eller motvilligt åker buss till universitet följt av långa färder under helgerna till någon oframkomlig plats i Skåne för att köra material eller scouter till en hajk. Platserna i sig kan vara hur nära som helst – ibland inom min egen hemkommun, men oframkomliga då det inte finns någon reguljär busstrafik som både har möjligheten att köra mig själv och stora kistor fyllda med tält, vindskydd och liknande scoututrustning.

 

Vad kör du för bil? Och, vilken är din drömbil?

– Som student så förlitar jag mig på mina föräldrars Peugeot 308 cc eller Volvo XCc90 när jag ska någonstans. Min drömbil? Ja, en rimligt stor Volvo med cabriolet, typ en C70 – eller möjligtvis en Peugeot RCZ

 

Hur ska du fira Bilens Dag?

– Jag kommer avnjuta den med kopiösa mängder brädspel i goda vänners sällskap på Sydcon- brädspel som vi tagit dit med bil, så klart!

 

 

Visste du att:

  • De flesta av Sveriges invånare, 85 procent, har minst en bil i hushållet. 29 procent har två bilar och 7 procent har tre eller fler.
  • Varje dag tar 2 miljoner svenskar bilen för att åka till sina fritidssysselsättningar. 2,7 miljoner kör till jobb eller skola och 1,4 miljoner uträttar ärenden med hjälp av bil – dagligen.  
  • 110 000 personer jobbar i bilindustrin och ytterligare 40 000 jobbar hos återförsäljare eller på verkstäder.