Ingrid om bilen

Inför Bilens Dag har vi intervjuat politiker, företagare och privatpersoner runt om i landet om deras syn på bilen – på landet, i stan och på jobbet. Idag pratar vi med Ingrid Bäck är affärsutvecklare och bor i Göteborg

Vad betyder bilen för dig?

– Bilen innebär frihet att transportera mig dit jag vill när det passar. Använder oftast bilen vid längre turer, kanske tillsammans med vänner och familj. Bilen är oslagbar när man är flera som ska till samma mål. Många trevliga utflykter och resor skulle aldrig blivit av annars. Tänker kanske främst alla resor till fjällen. Bilen bidrar på så sätt till att skapa gemenskap mellan människor i min närhet.

Vad betyder bilen för livet i stan?

– För mig är det självklarhet att bilen behövs även i stan. Den gör det möjligt att åka till mer svårtillgängliga platser och ibland kan man till och med halvera restiden. Det krävs när man har bråttom. Den är också nödvändig när man ska ha med sig något stort föremål. Jag brukar också använda bilen i jobbet när man ska ut på nån resa med kollegor. Det blir mycket tid att prata som man annars inte skulle hunnit. Det går hel enkelt inte att ersätta bilen.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28 oktober?

– Det kanske blir en tur i en väns guldfolierade Tesla. Han är väldigt förtjust i denna även om han inte är så intresserad av bilar i övrigt. Intresset för bilar verkar växa, även ibland vänner som normalt sett inte brukar vara så intresserade.