Branimir om bilen

Inför Bilens Dag har vi intervjuat politiker, företagare och privatpersoner runt om i landet om deras syn på bilen – på landet, i stan och på jobbet. Idag pratar vi med Branimir Knezevic som bor i Malmö och jobbar som produktchef på ett försäkringsbolag i Köpenhamn.

Vad betyder bilen för dig?
Jag jobbar i Köpenhamn och jobbar ofta till kl 17.30 och är sällan hemma före kl 18. Det innebär att jag nästarig hinner handla i Malmö City och därför räddar bilen min dag, så att jag kan handla det jag behöver utanför city.

Vad betyder bilen för livet i stan?
Bilen gör mig mer miljövänlig för att utan bilen är det omöjligt att åka till SYSAVS återvinningsstationer.

Hur ska du fira Bilens Dag den 28 oktober?
Jag ska börja dagen genom att, på väg till Sysavs återvinningsstation i Bunkeflo, köpa en takeaway kaffe och kanelbulle på närmaste bensinstation – det blir en bra start på dagen!