Göran Björklund: Ett Sverige på hjul

21 oktober, 2011

Henry Ford satte världen på hjul för mer än 100 år sedan. Volvo, Scania och Saab har satt Sverige på hjul. Idag är fordonsindustrin och dess leverantörsled en av landets största näringar med 100 000 anställda, starkt exportinriktad och med hög innovationsgrad (som kommer att bli en fördel inom bilismens och transportsektorns framtida utmaningar).


Göran Björklund är chefredaktör på tidningen Fordonskomponenten.

Kategorier: BILENS DAG

Kommentarfeed

En kommentar

  1. Hoppas innerligt att vi kan behålla denna industri. Det skulle inte skada om kommuner-landsting och stat köpte mer svensktillverkade fordon – t.ex. tyngre vägde in hållbarhet över tid i vinterklimat och vid plötsliga sammanträffanden med Älg !

You must be logged in to post a comment.